E-commerce traffic

Scherpschutters

Het genereren van traffic kost geld en is daarmee een klassiek kosten-baten verhaal. Wie met hagel schiet – nog steeds meer regel dan uitzondering – investeert ook in bezoekers die niks opleveren. Daarom schiet Yellowgrape altijd met scherp. Sterker nog: we schieten pas als we het doel trefzeker in het vizier hebben.

Koning van de kanalen

Traffic is een verzamelterm voor al het verkeer richting een shop of site. Dat verkeer loopt langs diverse kanalen: zoekmachines, advertenties, social, affiliate etc. De schone kunst is te investeren in een kanalenmix die voor jouw specifieke webshop het beste rendeert. Het optimaliseren van traffic en het vinden van synergie tussen kanalen is ons handelsmerk. Ons kantoor is aan de gracht, maar we zijn first and foremost de koning van de kanalen

Open kaart

Ons kraakheldere traffic plan is geliefd bij klanten. Hierin voorspellen we per kanaal de opbrengsten per investering. Dat is uniek. Uiteraard monitoren we de voortgang als rechtgeaarde nerds en tweaken we voortdurend aan een optimale kanalenmix. De kwaliteit van de bezoeker staat daarbij centraal. Aan het huidige gedrag ontlenen we een inschatting van de potentie op langere termijn. Zo bouwen we duurzame retentieflows. Uiteraard maken we alles meetbaar en delen we dit voortdurend, in wekelijkse rapportages. Wij spelen altijd met de kaarten open.

E-mail

Stop de bulk, maak het persoonlijk

Iedereen mailt, maar bijna niemand mailt goed. Ook veel succesvolle bedrijven hebben hierin nog een grote slag te slaan. Dat is niet zo gek. De techniek is razendsnel gegaan. Wie het snapt kan mensen heel persoonlijk targeten. Onze volautomatische e-mailcampagnes kennen qua personalisatie hun weerga niet. Dit is bij al onze klanten een van de grootste conversiemotoren.

Affiliate

De duurzame omzetgenerator

De een zweert erbij, de ander loopt er met een boogje omheen: affiliate marketing. Yellowgrape zit in de eerste categorie. Wie affiliate goed inricht en beheert creëert zonder veel moeite een duurzame, geld-in-het-laatje-brengende vriend voor het leven. Vergeet niet dat affiliate performance based is. Yellowgrape is misschien wel dé specialist in Nederland op het gebied van affiliate marketing. Doen we er gewoon bij voor je!

SEA

Kansen pakken in een steeds complexere omgeving

Geen e-commerce zonder SEA. Het is inmiddels druk in advertentieland en de uitdaging om waar voor je geld te krijgen wordt steeds complexer. Dat is ook goed nieuws, want complexiteit biedt kansen voor wie het nog wel snapt. De SEA specialisten bij Yellowgrape bouwen campagnes die hun weerga niet kennen qua automatisering en bid management. Zo houden we het schaalbaar, werkbaar en extreem rendabel.

SEO

Innovatie op die goeie ouwe zoekmachine

Natuurlijk wil je het liefst op organische wijze gevonden worden. Vinden wij ook een mooie uitdaging. Aan de basis van onze strategie ligt het zoekwoordenonderzoek. Logisch zeg je, maar toch ligt hier vaak al enorme winst, zeker in combinatie met de feitelijke content op de site. Technisch hebben we ook een paar sterke troeven. Het moet gek lopen als we je SEO posities niet significant kunnen boosten.

Social

Vriendelijke setting met groot potentieel

De socials worden steeds belangrijker voor marketing en traffic. Ze kennen een hele eigen dynamiek, met kansen en valkuilen. Een goede aansluiting met het informele en persoonlijke karakter van de socials is belangrijk. Net als relevantie. Je bent op de sociale kanalen altijd één swipe verwijderd van de vergetelheid, dus beter is je boodschap aantrekkelijk en kraakhelder. Heerlijke omstandigheden toch! Onze social marketeers bouwen campagnes gestoeld op data en een haarfijn gevoel voor wat werkt en wat er leeft. Doe er je voordeel mee.

Vragen over onze traffic aanpak?

Deze scherpschutters helpen je graag!

Rogier Leusink

Johan Smits

Désirée Brussel